Advocatuur

Al het recht waar scholen, leerlingen, ouders en studenten mee te maken krijgen beschouwen wij als het onderwijsrecht. In dit vakgebied komen dus diverse rechtsgebieden samen.

Allereerst is daar het eigenlijke onderwijsrecht. Het recht dat specifiek betrekking heeft op het onderwijsproces en op de onderwijsdeelnemers (leerlingen en studenten). Hierbij kan gedacht worden aan toelating en verwijdering, toetsing en examinering, medezeggenschap alsook kwaliteit en accreditatie. Daarnaast spelen andere rechtsgebieden een belangrijke rol in onze dagelijkse praktijk. Zo wordt de relatie tussen het schoolbestuur en het personeel bepaald door het arbeidsrecht. Het bestuursrecht is daarentegen bepalend voor de verhouding tussen het schoolbestuur en de overheid reguleren. Hetzelfde geldt voor geschillen met UWV over de sociale zekerheid (werkloosheid en arbeidsongeschiktheid) van de onderwijswerknemer.

BLC Onderwijsadvocaten is gespecialiseerd in het volledige spectrum van het onderwijsrecht. Onze cliënten zijn zowel schoolbesturen als particulieren (personeel, ouders, studenten en medezeggenschapsraden). BLC Onderwijsadvocaten is het grootste advocatenkantoor in Nederland dat zich volledig op de onderwijssector richt. Een immer groeiende groep schoolbesturen en onderwijsinstellingen, medezeggenschaps- studenten- en ondernemingsraden, werknemers en onderwijsconsumenten doet een beroep op ons om hen juridisch te adviseren of bij te staan.

BLC Onderwijsadvocaten is gespecialiseerd in het volledige spectrum van het onderwijsrecht

Met veel van onze opdrachtgevers onderhouden wij al jarenlang een plezierige én succesvolle relatie. Met grote regelmaat gebruiken zij ons als klankbord en sparringpartner. Hun insteek hierbij is om de meest uiteenlopende zaken vooraf goed te regelen, zodat mogelijke problemen achteraf voorkomen kunnen worden. Deze benadering sluit naadloos aan bij onze proactieve manier van werken, die eveneens gericht is op het voor zijn van mogelijke juridische problemen of conflicten.

Naast het adviseren en bijstaan van bij het onderwijs betrokken partijen, organiseren wij met enige regelmaat kennisbijeenkomsten, zoals workshops en trainingen, over juridische issues binnen het onderwijs. Bijvoorbeeld over onderwerpen als formatie en reorganisatie, verzuim en re-integratie, arbeidsongeschiktheid en ziekte, CAO en rechtspositie werknemers , rechtspositie ouders en leerlingen. Op onze website informeren wij u over actuele thema’s. Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief. Dan mist u niets.

Ons werk start met goed luisteren. Daar zijn wij meesters in. Wij horen uw verhaal dan ook graag aan. Vaak kan dit in eerste instantie telefonisch. Een enkele keer, zoals bij zeer complexe zaken, maken we een afspraak om elkaar te ontmoeten. Vaak vragen wij onze klanten om ons relevante documenten te sturen, om een zo goed mogelijk beeld van een zaak te krijgen. Zonder uitzondering zijn wij in staat om, snel na het eerste telefoontje, helder aan te geven wat wij voor iemand kunnen betekenen. In 95% van de gevallen kunnen wij, met onze juridische expertise en kennis van de onderwijssector, helpen om een (dreigend) conflict te voorkomen of partijen nader tot elkaar te brengen. Bij onze heldere aanpak hoort ook duidelijkheid vooraf over de kosten. Op deze manier komt u nooit voor verrassingen achteraf te staan. Of het moet de betrokken en deskundige wijze zijn, waarop wij uw zaak tot een succesvol einde brengen. 

Waar het
onderwijs
recht op
heeft

Heeft u vragen?
Neem direct contact
met ons op.

Dreigt u met uw school in een conflict terecht te komen of heeft u een onderwijsrechtelijke vraag dan bent u bij ons aan het juiste adres. Dat geldt ook als u als ouder, student of medezeggenschapsraad juridische problemen ervaart met de directie of het bestuur van een school. Wij helpen u graag.

Vul hiernaast uw gegevens in en één van onze collega’s neemt contact met u op. Wilt u direct contact met één van onze collega’s? Dan kunt u ons bellen op het volgende nummer: +3185 05 20 149